Bilgi Güçtür ve Bu HVAC İpuçları Paha Biçilmezdir




Kendinizi en iyi konuma getirmek için bu yararlı ipuçlarını izleyin.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için daha zor olacak.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini her bahar temizleyin. Kondansatörünüzün dışını da temizleyin.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde dış mekan HVAC sisteminiz zarar görebilir. Düşme sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın engellenmemiş hava akışına ihtiyacı vardır ve tıkanırsa, sisteminiz zarar görebilir.


Dış ünitelerinizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir, bu aynı zamanda kışın sıcak kalmasına da yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenin basit bir yoludur. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Evinizdeki sıcaklığın tehlikeli derecede yüksek bir seviyeye ulaşmasına asla izin vermeyin. Bir AC ünitesi, evinizin iç sıcaklığını kısa sürede yaklaşık yirmi derece düşürecektir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, soğutma sıcaklığı sadece 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. Durumunuza en uygun olanı kontrol edin. Bu adımlar akıllıca bir adım atmanıza yardımcı olacaktır.


Eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Bir HVAC sistemi mi arıyorsunuz? Önce birkaç şey almalısın. Sistemler, sistemin bir alanı ne kadar iyi soğutup ısıtabildiğine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan daha büyük bir birimin yanında, daha küçük olanı satın almaktan daha akıllıca olursunuz.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bunları test etmek için bir profesyonel de kiralayabilirsiniz.


Klima alışverişi gerektiren yaşam alanını ölçün. Her fit kare için 20 BTU hesaplayarak ihtiyacınız olan birimi bulabilirsiniz. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, toplam alan görüntülerini eklemeniz yeterlidir.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlayacaktır.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işe sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Bir müteahhit düşünürken daima referans aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. Hava aşırı olsa bile, ihtiyaç duyduğunuzda evinize gelebilmeleri gerekir.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve diğer ücretler için ek ücretler eklemeye çalışacaktır. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu, ünitenizin hasar görmesini sağlayacaktır. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Hanelerin% 66'sının sızıntı yapan kanallara sahip olduğunu keşfettiğinizde şaşırabilirsiniz. Bunlar, kullanım maliyetlerinizin dörtte birini artırabilir. Kanalları kapatmak, kolayca ve ucuza yapabileceğiniz bir şeydir ve gelecekte enerji maliyetlerini büyük ölçüde azaltabilir.


Energy Star ekipman ve ekipmanını kullanan HVAC yüklenicisini arayın. Bu, EPA'nın olmasını sağlayacaktır. Bu, yıl boyunca ısıtma ve soğutma faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Zaman zaman ısıtma kanallarını temizleyerek sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın. Herhangi bir sorun olmadığından emin olmak için kanallara bakın. Hasarlı kanallar enerji faturanıza neden olabilir.


HVAC sisteminizle ilgili tüm kullanıcı ve operatör kılavuzlarını uygun bir yerde sakladığınızdan emin olun. Kılavuz, sorunlarla ilgileniyorsanız size yardımcı olacaktır.


Her zaman HVAC hizmetleri için tahminler alın. Sözlü bir tahmin değil, yazılı olarak mutabakatınızı almanız önemlidir. Ne aldıklarını görmek için yazılı tahminler almanız gereken birçok iş var. Bu, hizmetinizde iyi bir anlaşma yapmanızı sağlayacaktır. Size sunulan tahminlerin çeşitli unsurlarını karşılaştırın.


Evinizi konforlu tutmak, harika bir HVAC sistemine sahip olmanıza bağlıdır. Bakım yapmazsanız kendinizi çok rahatsız hissedebilirsiniz. Buradaki ipuçlarını kullanmak, HVAC sisteminizin doğru şekilde çalışmasına yardımcı olacaktır.


Daha fazla oku:Eca Spylos 24000 Btu Duvar Tipi Split Klima A++ - fiyatları


Comments