Bir HVAC Başarısı Olmak İçin Tonlarca İpucu



Günün sonunda klimanızın veya ısıtma ünitenizin doğru çalışmadığını keşfetmek için eve varmak oldukça üzücü olabilir. Aşağıdaki ipuçları tam da bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.


HVAC'niz size sorun veriyorsa, bir teknisyeni aramadan önce kendi başınıza kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce ne yapmak istediğinizi bilin. Bir yüklenici, sisteminize bakmadan size telefonla tahmin sağlamak için zorlanacaktır. Ne yapmaları gerektiğini anlayamamana yardım etmesi onun için daha zor olacak.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteniz zarar görebilir. Yapraklar dökülmeye başladığında, ızgarayı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın, havanın üniteye girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve bloke olursa, sisteminiz zarar görebilir.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakları olduğu için kolayca bulabilirsiniz. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


Dış ünitelerinizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Evinizde yılda iki kez HVAC ünitesini her yıl yaklaşık iki kez kontrol ettirdiğinizden emin olun. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Evinizi soğutmaktan tasarruf etmek için bir termostat takın.Bu termostatlardan bazıları akıllı telefonunuzdan veya başka bir cihazdan bile kontrol edilebilir.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. Bunları BBB'de kontrol edin ve durumunuza bakın. Kaliteli bir müteahhit yapmak için yapmanız gereken budur.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, kompresörünüzü kapatmak için hemen termostatınızı fan ayarına getirin. Bu işe yaramazsa, yardım çağırın.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Müşterilerin hizmetler tarafından kendilerine nasıl davrandıkları hakkında konuşmalarına izin veren birçok çevrimiçi web sitesi vardır. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz kişilerin filtrelenmesine yardımcı olacaktır.


Tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, yani HVAC sisteminiz. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Doğru yapılırsa tavan boşluğunu bile kullanabilirsin.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testler enerji tasarrufunda kendini amorti edecektir.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışabilmesi için evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evinizin içinde ne kadar az ısı varsa, klimanızın o kadar az çalışması gerekir.


Klima alışverişine gitmeden önce soğutulması gereken yaşam alanını ölçün. Genellikle oda alanının kare alanı başına yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, toplam alan görüntülerini eklemeniz yeterlidir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, yapması kolay bir şeydir ve HVAC'inizi koruyacaktır.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen HVAC şirketlerini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerin her zaman programa uygun olmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede de sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra hemen halledilmesi gerekir.


Üniteyi bir köşeye koymanız gerekiyorsa, hareketli havalandırma delikleri olan bir tane alın.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışmak için gerekli deneyim türüne sahip olduklarını bilmeniz gerekir.


Herhangi bir HVAC yüklenicisi veya montajcısı 24 saat acil yardım hattına sahip olmalıdır. Orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize gidebilirler, ne olursa olsun.


Energy Star ekipman ve ekipmanını kullanan bir HVAC yüklenicileri arayın. Bu, sisteminizin EPA'yı karşılamasında verimlilik sağlar. Bu, yıl boyunca faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


HVAC sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın ve zaman zaman ısıtma kanallarını temizleyerek temiz havanın tadını çıkarın. Sık sık kanallara düzenli olarak bakın, böylece iyi durumda olduklarından emin olabilirsiniz. Hasarlı kanallar, ısıtma faturanıza ve sıcak hava israfına neden olabilir.


Yukarıdaki makaledeki ipuçlarına bağlı kalarak HVAC sisteminizin sorunsuz çalıştığından emin olun. Düzgün çalışmayan bir HVAC sistemine eve gelmek iyi bir şey değildir. Onarım masrafları bir kabustur. Yukarıdaki yazıda okuduğunuz bilgilerle böylesine tatsız bir sürprizin önüne geçebilirsiniz. HVAC sisteminizin bakımını yapmanıza yardımcı olacak bu ipuçlarını unutmayın.


Daha fazla oku:eca doğalgazlı şofben fiyatları


Comments