Bu HVAC Tavsiyesi Sayesinde Daha İyi Seçimler Yapın



HVAC hakkında çok fazla şey öğrenmenin neredeyse imkansız olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu makaleyi incelemeye zaman ayırırsanız o kadar da zor değil, bu tavsiye karşılaştığınız sorunlara bile yardımcı olacaktır.


Bir onarım görevlisi aramadan önce HVAC sisteminizin ne tip olduğunu öğrenin. Bu, yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


HVAC sisteminiz size sorun veriyorsa, bir teknisyeni aramadan önce kendi başınıza kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Yaz mevsiminden önce kondansatörünüzün fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Harici kondenser ünitenizdeki tüm yaprak veya kalıntıları düzenli olarak temizleyin.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları çıkarın ve ünitenin kendisiyle birlikte yavaşça temizleyin.


Dış üniteleri gölgeli yerlere yerleştirin.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki soğuduğunda sıcak havayı da sıcakta tutar.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Ziyaret sırasında, sistemin motorunu inceleyecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecekler. Bu birkaç basit şey, sisteminizin en yüksek performansı göstermesine yardımcı olacaktır.


Ev sıcaklığınızın tehlikeli olduğu yere kadar çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar gerçekten makul bir süre içinde bir evi yalnızca yirmi derece Fahrenheit kadar soğutabilir. Eviniz 100 Fahrenheit derecenin üzerine çıkarsa, o zaman sadece 80 dereceye kadar makul derecede soğuyabilirsiniz. Bu, içinde uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'de kontrol edin ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerine bakın. Bu adımlar, kararınızın daha iyi bir karar olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu olursa, evinizdeki termostatı sadece fan konumuna getirin, böylece kompresör devre dışı kalır. Fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz.


Diğer müşterilerin hizmetler tarafından kendilerine nasıl davrandıkları hakkında konuştukları birçok site var. Bu, kaçınmak istediğiniz tüm bilgilerle çalışmak istediğiniz kişileri bulmak için kullanışlıdır.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız, biraz nakit biriktirmelisiniz. En iyi fiyatları alabilmeniz için yaklaşık 5 müteahhit arayın.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarısı sıcakken evinizin serin kalmasını sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak bile kullanabilirsiniz.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, yapılması kolay bir şeyi temsil eder ve sisteminizin iyi çalışmasını sağlar.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, hava akış yönünün duvardan uzağa değiştirilmesine izin veren bir ünite satın aldığınızdan emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işi yaptıklarını doğrulamanız gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün.Bu, kondansatörünüzün kullanılmadığı zamanlarda daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Muhtemel bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima takip edin.


Bu, sisteminizde konforu sürdürmek için gereken BTU sayısını belirler.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminizin dinlenmesini sürekli olarak ayarladığı için enerji faturalarınızı düşürür.


Bunlar enerji açısından verimlidir ve verimlilik için belirlenen katı kurallara uygundur. Bunlar, Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Dairesi tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu üniteleri incelemeye zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


HVAC sisteminizle ilgili kullanıcı ve operatör kılavuzlarının uygun bir yerde nerede olduğunu bildiğinizden emin olun. Kılavuz, sahip olduğunuz ünite hakkında öğrenmeniz için birkaç şey verecektir ve çok yararlı olacaktır.


HVAC sistemleri hakkında bilgi edinmeye hazırsanız, zor değil. Yukarıdaki tavsiyeleri kullanarak işlerin istediğiniz şekilde yürümesini sağlamak çok kolaydır. Bu tavsiyeyi kullanırsanız, bundan yararlanacaksınız.


Daha fazla oku:en ucuz klima

Comments