En İyi HVAC Ekipmanını Satın Alma Hakkında Şimdi Bilmeniz Gerekenler Öğrenin



Birçok ev sahibi, HVAC sistemi arızalanmaya başladığında ne yapacaklarını bilemez. Felaketi önlemek için konu hakkında öğrenebileceğiniz her şeyi öğrenin. Bu makale, vicdanlı ev sahiplerinin ihtiyaç duydukları yardımı nasıl kiralayacaklarını öğrenmelerine yardımcı olmak için bir araya getirilmiştir.


Bir HVAC sistemiyle sorun yaşıyorsanız, bir müteahhit çağırmadan önce evinizi kontrol edin. Bu, yüklenicinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çimi üniteden uzak bir yöne yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Dış ünitenizi gölgeye koyun.


HVAC'ye yılda iki kez bakım yaptırın. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Hava soğuduğunda dış ortam yoğunlaştırıcısını kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemin yıllarca çalışmasını sağlayabilir.


Servis kontrolü sırasında, yüklenici parçaları yağlayacak, hareketli parçaları yağlayacak ve sistemdeki freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu onarımlar, HVAC sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Evinizin çok ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde evinizi yalnızca 20 derece kadar soğutabildikleri için sınırlıdır. Eviniz 100 Fahrenheit dereceye yaklaşırsa, sadece 80 derecenin üzerine kadar soğuyacaksınız. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Klimalar buzlanma eğilimindedir. Tahliye hattı da donabilir Bu olursa, kompresörü devre dışı bırakmak için termostatınızı yalnızca fana çevirin. Bu sorunu çözmek için bir profesyoneli aramalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olacaktır.


İyi kurulmuş şirketler, genellikle daha iyi hizmet sunarlar. Çok az tecrübesi olan bir müteahhidi olmayan birini işe almak daha risklidir.


HVAC sisteminiz için tavan arasına bir ışık bariyeri monte etmeyi düşünün. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizi olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Doğru yapılırsa tavan arasını bile kullanabilirsiniz.


Bir HVAC sistemi mi arıyorsunuz? Bazı şeyleri hesaba katmanız gerekir. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutabileceklerine veya ısıtabileceklerine göre derecelendirilir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla küçük olan bir birimin tarafında hata yapmak akıllıca olur.


HVAC sisteminiz tıklıyorsa, derhal herhangi bir engel olup olmadığını kontrol edin. Genellikle, soğutma sistemindeki fanlara çarpan enkazdan kaynaklanır. Bir yüklenici çağırmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


Klima gerektiren yaşam alanını ölçün. Bunu şu formülü kullanarak kolayca hesaplayabilirsiniz: her bir fit kare alan için 20 BTU. Serin tutmak için çok sayıda odanız varsa, tüm kare görüntüleri birleştirin.


HVAC sisteminizdeki hava filtresini iyi çalışır durumda değiştirin. Bu, yapabileceğiniz kolay bir şeydir ve HVAC sisteminizin en iyi durumda çalışmasını sağlar.


Sorunu çözmek için hızlı ve hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman programa uygun olmasını ve randevuları tutmasını sağlar. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki herhangi bir sorunu hızlı bir şekilde teşhis etmekte sorun yaşamayacaktır. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Sahip olduğunuz tek şey bir köşe noktasıysa, duvara bakmayan bir yönden gelen hava akışına sahip bir ünite aldığınızdan emin olun.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışmak için gereken türden deneyime sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Daima bir HVAC yüklenicisinden referanslar isteyin.


Bazı müteahhitler sizden malzeme ücretleri ve yakıt ücreti almaya çalışacaktır. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olabilir.


Olası bir HVAC yüklenicisi tarafından yaptığınız referansları daima kontrol edin.


Bu, sisteminizde konforu sürdürmek için gereken BTU sayısını belirler.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, enerji açısından size çok yardımcı olacaktır çünkü yatağınızda sıcakken sisteminize biraz kesinti yaşatır.


Bir sıcak hava dalgasının ortasında veya kışın soğuk tutuşunda bir evin soğutma veya ısıtma sisteminin arızalanmasının ev sahipleri için gerçek bir baş ağrısına neden olabileceği yaygın bir bilgidir. Bununla birlikte, temel ısıtma ve soğutma bakımı konusunda eğitim almış ev sahipleri, deneme zamanlarında ortaya çıkabilecek birçok sorunun üstesinden gelebilirler. Bu ipuçları çok basittir, ancak size bakımı kendiniz yapmayı öğreterek pahalı ücretlerden kaçınmanıza yardımcı olabilirler.


Daha fazla oku:Eca Spylos 12000 Btu Duvar Tipi Split Klima A++ - fiyatları

Comments