Evinde bir HVAC sistemi olan herkes, uygun şekilde bakımının yapılmasının ne kadar önemli olduğunu bilir. Doğru çalışmayan, yanlış veya verimsiz işleyen bir HVAC sistemi, ev sahibi için oldukça fazla paraya mal olan bir şeydir. Bu makale, HVAC'nizin en iyi durumda olmasını sağlamak için size ipuçları sunar.


HVAC'niz düzgün çalışmıyorsa, bir teknisyeni aramadan önce evinizi gezin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Kondansatör ünitelerinizdeki kalıntıları temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi şeylerin ne zaman yığılacağını bilemezsiniz ve bu sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınmasına neden olabilir.


Kapat, böylece zarar görmez ya da bir şeyi kırmazsın. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları çıkarın ve ünitenin kendisiyle birlikte yavaşça temizleyin.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çiminizi ünitenizden farklı bir yöne yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybetmeye başladığında HVAC üniteniz zarar görebilir. Düşerken ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve enkaz bu hava akışını engelliyorsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Kondansatörünüzü yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktaları genellikle kauçuk veya metal kapaklarla kaplıdır. Hafif bir ağırlık kullanın ve her bağlantı noktasına 10 damla koyarak her bağlantı noktasına 10 veya daha az damla koyun.


HVAC sistemlerinizin yılda iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu sonbaharda ve ilkbaharda yapılmalıdır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Aynı etki kışın da sıcak havayı korur.


Programlanabilir bir termostat, elektrik faturalarınızdan tasarruf etmenize gerçekten yardımcı olabilir. Hatta bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan kontrol edilebilir.


Evinizin tehlikeli olduğu yere kadar çok ısınmasına asla izin vermeyin. Bir klima, evinizi kısa bir süre içinde ancak yirmi derece soğutabilir. Eviniz 100 Fahrenheit dereceye yaklaşırsa, sadece 80 derecenin üzerine kadar soğuyacaksınız. Bu, içinde uyumak için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacak.


Şirketleri işe almadan önce itibarlarını araştırın. Potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemeleri için en iyisini belirlemek için farklı referanslarla kontrol edin. Bu adımlar, kararınızın akıllıca olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


HVAC yüklenicisine hizmet verecek iyi birini tavsiye edip edemeyeceklerini görmek için size yakın biriyle konuşun. Geçmişte kaliteli iş yapmış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmayı severler. Bu, işe almaktan kaçınmanız gereken bu şirketlerin adlarını kimlerin öğrendiğini görmek için de kullanılabilir.


Tavan arasına parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, yani HVAC sisteminiz. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Tavan arası alanınızı daha verimli kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testler kendi masraflarını karşılayacaktır.


Evinizin hangi yöne bakacağını belirleyin. Daha az ısı, klimanızı kullanmak zorunda olduğunuz durumlar.


HVAC ünitesinden gelen bir tıklama sesi duyarsanız, bir engel olup olmadığına bakın. Sorun, soğutma sisteminin fanlarına döküntü girmesi olabilir. Bir uzman çağırmadan önce fanı ve bobini kontrol edin.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Ayrıca, bir şeyleri test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve çoğu zaman testin hiçbir maliyeti yoktur.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz yaşam alanını ölçün. Odanın metrekaresi başına yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, hesaplamalarınızda kare görüntülerini birleştirin.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan iş türü konusunda deneyimli olduklarından emin olun.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Ne zaman olursa olsun, orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize ulaşabilmelidirler.


Bu makaleyi okuduktan sonra HVAC sisteminizi nasıl çalışır durumda tutacağınızı bilmelisiniz. Düzenli bakım, uzun vadede işletme maliyetlerinizin daha düşük olmasını sağlayacaktır. Bu mükemmel ipuçlarını kullanarak, HVAC üniteniz yıllarca doğru şekilde çalışacaktır.


Daha fazla oku:eca panel radyatör fiyatları


Comments